maandag 19 oktober 2009

Ow Ow Den Haag

Dit weekend zijn Dennis en ik naar Den Haag geweest. Een verjaardagscadeautje van de familie! Maaike (zus) en Vincent namen onze ouderlijke taken over en beleefden een iets minder relaxed weekend dan ons.
En wat doe je dan zoal als je eindelijk eens met z’n tweeën bent. Cadeautjes kopen voor de kids! Praten over de kids, dromen over de kids…
Gelukkig niet alleen. We hebben onbeschoft kleding in geslagen, gegeten, gedronken, slechte programma’s op tv gekeken, heel veel gelopen, maar weer eens een terrasje en we zijn diverse galerieën in geweest. Daar kan ik zo gelukkig van worden.

In een KEI grote galerie (Nouvelles Images) hingen de werken van onder andere Gijs Assmann en Uwe Poth. Groot, en overweldigend, uitbundig en introvert. Leraar en leerling vertelde de galeriehouder ons. Werk wat direct naar binnen knalt. Later kreeg ik een discussie met Dennis over van wie kunst is. Hij zei dat het eigenlijk achterlijk is dat het zo duur is want op die manier blijft kunst altijd iets van de rijke. En een grote groep daarvan zal het enkel aanschaffen als investering of statussymbool. Maar is dat zo, is kunst ooit eigendom van iemand, echt eigendom? Ik kan de werken die ik zojuist in de galerie gezien heb niet kopen… maar het heeft zijn effect al gehad. Ik heb het werk gezien en beleeft. Ik word nog blij als ik er aan terug denk. En dat was helemaal gratis!


Gijs Assmann


Gijs Assmann


Uwe Poth


Uwe Poth


Uwe Poth (werk op paier 1 x 1 meter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten