maandag 21 maart 2011

6 jaar en bewust vegetariër


Het duurt even voordat kinderen beseffen dat de ‘kip’ op je bord dezelfde kip is die ze in de kinderboerderij rond zien huppelen! Bij Nora (net 6) is het kwartje gevallen (of de 10 eurocent). NOOIT maar dan ook NOOIT gaat ze nog vlees eten. “Het is zielig en vies!” Mijn man, de kok bij ons thuis, ziet er nog een uitdaging in ook. Hij heeft al bijna een vegetarisch kookboek aangeschaft. Ik probeer het wat te nuanceren. Het kan natuurlijk ook weer een smoes zijn om onder ongewenst eten uit te komen… “Maar Nora”, probeer ik, “kroketten wil je toch nog wel!?”. “Is dat varken?”, vraagt ze achterdochtig.

Ze is onvermurwbaar. Nooit geen kroketten meer, ook al zit er een hoop in wat niets met vlees te maken heeft.
Als geintje proberen we haar van haar stuk te brengen door te zeggen dat snoep ook van beesten gemaakt wordt. Even zie je haar denken… Dan is het maar zo…. maar snoep zal ze dus ook nooooit meer nemen.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen. Wat minder vlees is helemaal niet slecht. We zullen eens wat vegetarisch spul op het menu gaan zetten.

Nog wat dagboektekeningen van de kids. Eerste keer weer naar de Elckerlyc, heerlijk dat voorjaarsweer! Hier wat snelle schetsen.Riske (3 jaar) is zo'n gehaaide. Alles wil ze hetzelfde als Nora behalve als ze in een beter licht komt te staan bij haar ouders. Als Nora loopt te treuzelen met het naar school gaan, dan staat Riske al bij de deur met jas en tas. "Ik werk WÈL goed mee hè mama!"
Nora wordt dan nog kwaaier en vervelender als ze al is...


Toevallig weer een 'kwaaie' Nora... Ze heeft zo haar buien ja. Volledig in de knoop met haarzelf. Hier gingen we naar het bomenpark in Heesch. Het was een mooie, koude dag en Nora liep te mopperen!!!! Niet normaal. Het levert wel een leuke schets op. (da's dan ook het enige...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten