dinsdag 30 augustus 2011

Illustratie 'make-over'

Tekenproject Opstap
Voor de zomervakantie heb ik na een periode van hard werken deel 1 van een geweldig tekenproject afgerond voor het Nederlands Jeugd instituut. Het ging om een stappenprogramma - OPSTAP.
Het bestond al en is in een nieuw jasje gestoken. Ook het project waar ik nu weer mee aan de slag ben gegaan - ik was er al mee bezig maar het werd 'even' onderbroken door Opstap - is voor het NJi. Het is een VVE-programma voor kleuters. (Voor- en vroegschoolse educatie)

Korte verhalen illustreren
De programma's bevatten veel illustraties met allemaal andere onderwerpen. Zo illustreer ik puzzels, praatplaten, versjes, liedjes, strips, informatieve illustraties die een activiteit uitleggen, kleine voorwerpen, korte verhalen. En die korte verhalen worden geschreven door Annemieke Friesen. Yep! m'n zus. Dat werkt natuurlijk heel prettig samen en de resultaten zijn prachtig. Hieronder een illustratie die ik maakte bij haar korte verhaal over de eerste schooldag.

Nu ik de illustraties na de vakantie nog eens met 'frisse ogen' bekeek, bleef ik soort van hangen achter het piraatje... dat kon beter... Gelukkig is het nog niet gepubliceerd of verwerkt dus kon ik zijn koppie nog snel van een make-over voorzien. Ik werk met ecoline, inkt op papier en scan het in. Met mn nieuwe WACOM tekentablet, heb ik het nieuwe detail er zo ingezet! 

En o ja, het kasteel in de achtergrond is gemaakt door mijn -toen nog- 5 jarige dochter. Het kasteel staat bij de Efteling in het huisjespark Bosrijk, waar we in januari waren.
Ze was boos toen ze zag dat ik maar een stukje van haar tekening gebruikt had! Tja... da's moeilijk uitleggen aan zo'n kleine...
Eerste versie, niet blij met zijn hoofd.

Gewijzigd en erin 'gephotoshopt'.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten