dinsdag 27 september 2011

Project Lockaert Oss


Ken je ze, van die joekels van rioolbuizen oftewel speelobjecten voor kinderen? In het gras van de Lockaert ligt er één en die moest net als de rest van het schoolplein opgeknapt worden. Vandaag zijn er zo'n 30 vrijwilligers van MSD 'Handen uit de mouwen' komen helpen om het schoolplein eens flink aan te pakken en het te transformeren tot een paradijsje voor de kinderen. Niet alleen deze lieve mensen, maar ook het weer hielp een handje mee. Aan mij was het om de 'betonbrok' aan te pakken. Gelukkig had ik hulp en niet zomaar hulp. Twee meiden die dit jaar gaan afstuderen aan de kunstacademie in Maastricht (illustratief)
In hun stageperiode komen ze naar mij toe om te kijken hoe het zoal is als freelance illustrator. 
Met z'n drieën hebben we een plan bedacht voor deze betonnen objecten, want er staat ook nog een zandbak naast... Hier is Sammy Foppen aan het werk met de eerste laag witte muurverf.
Eerst een laagje met de spuitbus. Andrea Frencken aan de gang.


We kregen er wel schik in, de sjabloontjes die we van te voren gemaakt hadden gaven een super leuk effect. Ik had ook wat planten uit de tuin van mijn moeder getrokken en dat sjabloneerde ook heel goed!

De toveruil van de Lockaert, wat werkt dat lekker met muurverf op beton, we zaten echt te genieten van het schilderen... En van de véééééle enthousiaste reacties die we kregen...
Wat een zooi was het. Overal spuitbussen, stukken karton en lege koffie bekers... Andrea ging vol in een bakje verf staan! 
 
Andrea's vliegende paardenmeisje...
Sammy's vliegende draak insect.
Mijn toveruil. Het concept is dat het een tovertunnel is. De kinderen kruipen er doorheen en de uil tovert ze om in sprookjeswezens. Dat zie je dus aan de andere kant.

De ene ...


 En de andere kant.

Het was een erg leuke dag. Enorm veel werk verzet! Ik ben ook geweldig blij met mijn stagiaires want dit is echt zo mooi geworden door ons drieën! Super bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten