maandag 24 oktober 2011

Stage

De afgelopen 2 maanden heb ik twee kunstacademie studentes over de vloer gehad. Sammy Foppen en Andrea Frencken studeren dit jaar af aan de academie in Maastricht, richting illustratie. Het valt niet mee om een stageplek te vinden. Als ik eerlijk ben, ik zeg meestal "Nee", tegen dat soort verzoeken. Het kost me gewoon teveel tijd en ik kan ze natuurlijk ook niet mijn opdrachten laten doen vanwege het stijlverschil... Nou drink ik best wat koffie maar om ze dat nou heletijd te laten brengen...

Maar ik vertel wel graag over mijn vak, mijn ervaringen, mijn werk...ik vind het ook interessant om te horen hoe het er nu op academies aan toe gaat...  We besloten dat Sammy en Andrea om de week een dagdeel naar Oss zouden komen. Ik ben heel blij met hun hulp en goede idee├źn. We hebben het project 'rioolbuis' op de Lockaert school samen gedaan, wat een super leuke ervaring was en een mooi staaltje teamwork!  (zie foto's hieronder van de opening) Daarnaast heb ik bij de gemeente Oss een leuke opdracht kunnen regelen. Als ze die hebben afgerond zal ik daar de resultaten van, ook op mijn blog zetten. 
We zijn ook een middag op bezoek geweest bij Paula Gerittsen die onder andere kinderboeken illustreert. Ik ken haar van de bibliotheek waar we vorig jaar tijdens de Kinderboekenweek samen een tekenworkshop gaven. Het was een hele leuke en informatieve middag! Ze had net haar nieuwste prentenboek over de post gekregen.

Hieronder 2 portretten van mijn stagiaires.

Mijn naam is Sammy Foppen, geboren in 1989.
Ik studeer illustratieve vormgeving aan de kunstacademie in Maastricht.
Naast illustreren werk ik ook in de horeca en ga ik erg graag naar concerten             
In de illustraties die ik maak gebruik ik graag veel verschillende technieken en ook in stijl varieer ik graag. Wat mijn werk echter verbind is dat ik altijd opzoek ben naar een bepaalde manier van styleren.

Ik ben Andrea Frencken en studeer illustratie aan de kunstacademie in Maastricht.


Op dit moment ben ik aan mijn vierde en laatste jaar bezig. Dit jaar is het de bedoeling dat we op stage gaan en aan ons afstudeerproject beginnen, allemaal spannend dus!

Verder ben ik net aangenomen in een tattoo shop wat ik met mijn illustratieve werk wil gaan combineren.

Op dit moment probeer ik qua illustreren nog zoveel mogelijk uit en ben nog erg zoekende naar een eigen stijl. Ik hou er van om erg realistisch te illustreren en dat weer te combineren met gestileerde vormen.

 
Hieronder een artikel uit het Brabants Dagblad over de opening van de speel-leertuin van de Lockaert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten