woensdag 8 februari 2012

Dit is een Knutseloverval!

Twee weken lang wordt de Horizonschool de Komeet in Oss 'bestormd' door kunstenaars die met alle kinderen een onderdeel gaan maken van een groot kunstwerk voor de hele school. Het is onderdeel van het project wat de Muzelinck bedacht heeft. Een zes-tal vitrine kastjes, voorzien van een leuk behangetje en in het kastje staan dan weer andere kleine kunstwerkjes en foto's van de kinderen. Als je benieuwd bent naar het eindproduct (ikke wel) heb dan nog even geduld...  ik zal er zeker een foto van plaatsen.

Aan mij was de 'schone' taak om het behang van de kastjes te verzorgen met de allerjongste kinders. De peuterspeelzaalspelertjes en de groepen 1 en 2 en 3. Dat deed ik met stofjes en lapjes met verschillende motieven en dessins. Hieronder een paar actiefoto's van kindjes van de PSZ.
De foto's zijn misschien wat bewogen maar dat heeft alles te maken met het feit dat er een twintigtal hele kleine handjes met verf en lijm aan het smeerkezen waren en dat moest in banen geleid worden...om de ravage niet helemaal compleet te maken... en dat viel niet mee.
Bij die hele jonge kindjes merk je dat het resultaat er niet zo toe doet, ze zitten nog in de 'voel' fase.
Of beter gezegd, in de smeer en pets-in-een-klodder-verf-fase.
In de smeer-op-je-kleer-fase, of op je buurmannetje of vrouwtje.
Het is niet belangrijk dat je stukje stof blijft plakken of opgeplakt wordt... neeej... leuker is om te kijken hoeveel lijm je in 1 keer uit een flesje kan persen, zodat je het 'te plakken deel' volledig laat verdwijnen onder een dikke plaat kleverige ondoorzichtige lijm.

Ach je hebt er wel een beeld bij schat ik zo. En zo niet, hier wat plaatjes... Links in beeld collega illustrator Leonie van Wijk met wie ik samen de workshop gaf. Wow was ik even blij dat de treinen die ochtend wel gewoon reden want haar hulp was meer dan welkom! Omdat de workshop alles bij elkaar maar 3 kwartier duurde per groep, leek het wel een knutseloverval! Voor de kinderen wisten wat ze overkwam, zaten ze al met een schort over hun hoofd getrokken kleurige lapjes te lijmen op een groot bonte vlak. Daarna werd er in razend tempo gestempeld en voor ze het wisten was de handel alweer ingepakt en 'overvielen' we de volgende groep.


Het was super leuk en de resultaten zijn schitterend!

2 opmerkingen:

  1. LOL...jouw beschrijving van de werkwijze van de kleuters is hilarisch...en hoe herkénbaar!

    BeantwoordenVerwijderen