maandag 2 april 2012

Cursus Tekenen en Schilderen, vanavond laatste (tiende) les.

Vanavond geef ik op de Muzelinck de laatste les van de korte cursus Tekenen en Schilderen. We gaan monotypes maken en met karton drukken. Een van mijn cursisten had een goed idee. In een stukje rest zeil (voor vloeren) kun je in het zachte, rubberen gedeelte aan de onderkant heel goed gutsen en afdrukken. Het snijdt een stuk gemakkelijker dan linoleum... Goed zeg, zo simpel, dat ik er zelf niet op ben gekomen zeg! Hier wat werken van cursisten uit de afgelopen lessen...

Ecoline en kroontjespen met Oost Indische inkt.

Onderwaterwereld in blauw

Oost Indische inkt

Ik had een bos tulpen meegenomen die er aan het einde van de les behoorlijk beroerd bij hingen, maar een tulpje kan best wat hebben hoor. Thuis heb ik ze meteen in een vaas gezet en de hele week hebben ze nog mooi staan te zijn.

Een eerste poging portret tekenen! Knap hoor, de blik is super goed getroffen.

Tussenfase van een schilderij met acryl

Zoeken in verf naar dat wat het gezicht tot leven wekt. Bij portretten moet je vaak even wat afstand nemen. Je ziet het anders niet meer scherp. Peter heeft al wat ervaring met portretten en dat is ook duidelijk te zien.

Ook zoiets, hoe meng je een gouden kleur? Gele oker... Geel, rood en een ietsje donker blauw.

Ecoline en effectzout, krijg je van die mooie 'bloemetjes' van...
Eerlijk? Ik had er nog niet van gehoord. Dat is het leuke van cursus geven, ik leer zelf ook wat bij!

Vogel met oliepastels op zwarte ondergrond.

Portret met gewassen inkt, ingekleurd met ecoline.

Ecoline en O.I.inkt

De laatste lessen heb ik wat vrij gehouden, cursisten mochten zelf een materiaal en onderwerp kiezen en Dimitri kwam op les met de vraag, "Weet je hoe een vulkaan er ongeveer uitziet, mijn vriendin wil graag een schilderij met een vulkaan!" Nou had ik zo ook niet direct een beeld daarbij maar het is toch overduidelijk een vulkaan geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten