woensdag 20 juni 2012

Eeuwige trouw en de Reddingsbrigade

Ik maakte voor het eerst kennis met hem tijdens de carnaval in Tilburg... Niet het beste moment om de kersverse vriend van je zus te ontmoeten maar ach, we zijn allemaal Brabanders, een beetje dronken zijn met de carnaval is ons niet vreemd.

Met een belachelijke pruik op kwam hij aanzeilen. "Och, wat een schatje hè!" kermde mijn smoorverliefde zus.
Hij was het en hij bleef het.
7 juni 2012 trouwde ze, op de geboortedag van mijn vader die daarmee een rol kreeg die dag... wat hem weer een beetje levend maakte.

"Wat willen jullie graag hebben als huwelijkscadeau?" vroeg ik.
"Doe maar een tuintafel! Zo één met een zwart onderstel en een grote glazen zwarte plaat erop".


Naast het feit dat zo'n tafel gedemonteerd in een lelijke platte doos zit die niet in te pakken is, (tenzij je er een rol of 8 tegenaan gooit) is het ook niet leuk om te geven. Het is echt niet zo dat ze em uitpakken, verrast roepen "Och geweldig" en em daarna meteen met de inbussleutel te lijf te gaan... op je eigen bruiloft... nee dat zou behoorlijk vreemd zijn.

Dat moest dus anders... leuker, vrolijker, creatiever. Dus maakte ik de tafel in miniatuur na en bouwde er een klein paradijsje omheen. Wèl leuk om te geven!... je zou de echte tafel haast vergeten!


Mijn vader hing ook een mooi gekleurd slingertje op...


En wat heeft dat dan met de Reddingsbrigade te maken???

helemaal niets eigenlijk...

Ik wilde onderstaand gewoon ook graag laten zien, dus vandaar!

Ah, er is toch een bruggetje... mijn vader. Jan Friesen was er 40 jaar geleden bij toen de Reddingsbrigade Oss opgericht werd. Jarenlang was hij voorzitter. Alles draaide bij ons thuis om die club. Mijn zussen en ik zwommen er ook bij, later mijn moeder, en nog later mijn dochter... Dat doet ze nog steeds heel ijverig. Het was raar toen ik een jaar geleden met mijn dochter naar haar eerste zwemles ging. Al die bekende gezichten, maar het gezicht wat nog zo vertrouwd op mijn netvlies staat, tussen die gezichten in, was er niet.

Toen de RBO 25 jaar oud was, vroeg mijn pa of ik een logo kon ontwerpen voor een grootscheepse DEMO die ze samen met andere hulpinstanties rondom de Geffense plas op touw zouden zetten.
Nu is de RBO 40 jaar en willen ze weer zo'n DEMO organsiseren. M'n pa kan me niet meer vragen of ik het logo wil ontwerpen... maar z'n RBO-collega's wel. En dat deden ze. Mooi toch...(leuk detail is dat de gele vorm het bovenaanzicht van de geffense plas is)

2 opmerkingen:

 1. En wij zijn er heel erg blij mee...!
  je komt hem binnenkort op meer plekken tegen...oa op een Oog voor Oss bord..
  Thanks!

  groeten
  Mark vd Hurk

  BeantwoordenVerwijderen