zaterdag 15 maart 2014

Vreemde torens en spuitbussen

De cursus is alweer op de helft! Wat gaat dat snel... Heerlijk om elke week aan het einde van de les weer een muur vol schilderijtjes en tekeningen te zien. Voor vele is het een eerste kennismaking met een materiaal of techniek. Zo werkte we met spuitbussen en sjablonen die ze zelf uitsneden. Zie hieronder een aantal resultaten. Alles zien? Klik!

We zijn nu bezig met een blok van drie lessen waarbij we tekenen naar de waarneming. Kijken is de helft van goed na kunnen tekenen! Maar wij kijken vooral met wat we weten in plaats van oordeelloos iets echt te zien! Wij stoppen maar al te graag iets in overzichtelijke hokjes, of het nu om een voorwerp gaat of een mens. Logisch... dat is overlevingsinstinct denk ik... alleen afwijkende dingen vallen ons op omdat dat gevaar kan beteken... maar wat jammer, want het maakt ons blind voor wat er echt te zien is. 
We hebben kunstenaars nodig die ons met hun kunstwerken erop wijzen dat er nog zoveel manieren zijn om te 'kijken'. Je hoeft alleen maar alles wat je weet los te laten 
en schimmel kan mooier zijn dan een diamant, een vlinder kan groter zijn dan een huis en een zwerver rijker dan een zakenman.

maar ik dwaal af...
Mijn opdracht afgelopen maandag was,
Maak je eigen stilleven door verschillende voorwerpen OP elkaar te stapelen. Teken deze toren na.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten