maandag 7 november 2016

Dag huis waar ik opgroeide.

 We woonden er met zijn vijven. Mijn ouders en zussen en ik. Ik was 16 toen we erheen verhuisden. Jaren hadden mijn ouders ernaar gezocht... een vrijstaand huis met een lap grond. En daar aan het spoor lag het. Hun paradijs! Wij misten vooral onze vrienden uit de oude straat. Maar snel bleek dat de tuin zo groot was dat 'de hele oude straat' erin paste! Ze bleven slapen in tenten en we maakten kampvuren, we speelden verstoppertje in de schuren. Later op de middelbare school gaven we tuinfeesten voor bierdrinkende pubers. We sliepen in de hobbyschuur na vele stapavonden met onze vriendinnenclub. Ons huis was een beetje iedereens huis. De boom die mijn vriendinnen aan mijn ouders gaven op hun 25 jarige huwelijksfeest, staat er nog steeds. Mijn zus en ik trouwde in de tuin en niet veel later rende onze dochters over datzelfde gras.


De zomeravonden ... Mam had heerlijk gekookt en daarna gingen we naar buiten om te voetballen en gewoon lekker te liggen in het gras. Ik zie hoe mijn vader over het gras rolt met mijn schaterende dochter die probeert te ontsnappen en hem met 'mosballen' begint te bekogelen. Ik geniet en probeer dit moment in mijn geheugen te etsen, wetende dat dit voorbij gaat en beseffende hoe fijn alles op dit moment is.

Mosballen!Niet lang daarna kwam mijn vader om in een verkeersongeluk, hij was nog geen 100 meter van huis af.
Niets voelde meer hetzelfde. Het was een donkere tijd maar het huis bleef warm en licht, dankzij mijn moeder. En nu is ze er klaar voor om het huis los te laten en een volgende stap te zetten. Iets kleiner en iets minder tuin! Mijn zussen en ik wonen allang niet meer thuis maar als ze dan daadwerkelijk die stap zet, en de deur van je ouderlijk huis gaat definitief dicht... da's pittig!

Ik ben trots op mijn moeder! Kijk haar gaan. Positief, neus vooruit, en door!
Hieronder het verhuisbericht dat ik voor haar maakte.
2 opmerkingen:

  1. Geweldige mooi omschreven! Altijd een mooie en heerlijk plek gevonden! Ook in de puberjaren wanneer niets meer goed is.... -;) Artsje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeg dat, we hebben er wat lopen puberen met z'n allen!

    BeantwoordenVerwijderen